fbpx

“Ze is er echt…!” – Nicoline over de tweede Lilith dag

“Nicoline: “Ik neem je graag mee in onze 2e Lilithdag.
Deze dag bestond uit een middag en avond bij Nicolette van Nieuwenhuizen. Een adventsbijeenkomst in licht en liefde. Mijn innerlijk weten, mijn ziel gaat hier volledig op aan!
Twee jaar geleden werd ik door iemand getipt het boek ‘Ik ben er gewoon nog’ van Nicolette van Nieuwenhuizen te lezen, omdat diegene wist dat ik ons lieve, mooie, kleine meisje Lot na 21 weken zwangerschap had moeten loslaten. Voor mij heeft Nicolette ontmoeten hierdoor een gouden tintje. Ik keek enorm uit naar deze dag.

3 jaar geleden stond ik nog helemaal niet open voor spiritualiteit, maar door het lezen van dit boek ging een bijzondere deur in mij ‘van het slot’. Toen ik de laatste bladzijde van het boek gelezen had, vroeg ik hardop: ”Ok, lieve Lot, als jij er nog bent, laat mij eens zien dan dat je er bent?” En binnen 1 minuut kwam mijn jongste dochtertje – van wie ik altijd het gevoel heb dat Lot bij haar is – met een roze kaars naar mij toe: “kijk mama, deze is voor jou, zie je dat gele kaarsenvet hier?” Roze en okergeel, de kleuren van Lot haar babykamer… kippenvel…

Dat is het moment dat ik nieuwsgierig ben geworden naar de kracht van het universum. De schoonheid van het universum!”

Nicoline: “Ik neem je graag mee in onze 2e Lilithdag. Deze dag bestond uit een middag en avond bij Nicolette van Nieuwenhuizen.
Een adventsbijeenkomst in licht en liefde. Mijn innerlijk weten, mijn ziel gaat hier volledig op aan!
Twee jaar geleden werd ik door iemand getipt het boek ‘Ik ben er gewoon nog’ van Nicolette van Nieuwenhuizen te lezen, omdat diegene wist dat ik ons lieve, mooie, kleine meisje Lot na 21 weken zwangerschap had moeten loslaten. Voor mij heeft Nicolette ontmoeten hierdoor een gouden tintje. Ik keek enorm uit naar deze dag.

3 jaar geleden stond ik nog helemaal niet open voor spiritualiteit, maar door het lezen van dit boek ging een bijzondere deur in mij ‘van het slot’. Toen ik de laatste bladzijde van het boek gelezen had, vroeg ik hardop: ”Ok, lieve Lot, als jij er nog bent, laat mij eens zien dan dat je er bent?” En binnen 1 minuut kwam mijn jongste dochtertje – van wie ik altijd het gevoel heb dat Lot bij haar is – met een roze kaars naar mij toe: ”kijk mama, deze is voor jou, zie je dat gele kaarsenvet hier?” Roze en okergeel, de kleuren van Lot haar babykamer… kippenvel…

Dat is het moment dat ik nieuwsgierig ben geworden naar de kracht van het universum. De schoonheid van het universum!”

“Aangekomen bij Nicolette voelt het warm en fijn, vredig en liefdevol. Mijn ziel – mijn Lilith – voelt zich helemaal thuis. En hoe levendig en vol verhalen ik kan zijn, ik voelde op dat moment vooral een vredige rust in mij aanwezig zijn. Wow…wat een fijn gevoel! Mijn Lilith en ik beginnen elkaar makkelijker te ontmoeten!

Na een fijne maaltijd gaan we naar boven, naar de meditatieruimte. Ik ben iemand die het leven heel bewust beleeft. En ik ben iemand die vanuit mijn beleving graag puur en open wil zijn. Dit sensitieve gevoel maakt mij ook kwetsbaar op aarde, als ik die reactie van een ander heel belangrijk maak. Is dit de reden waarom ik spiritualiteit nooit zo de ruimte gaf?

Nicolette heeft een prachtige meditatie en een mooi ritueel voorbereid en vraagt ons tijdens de meditatie te luisteren naar de naam van onze beschermengel. Mijn Lilithenergie voelt zich heerlijk in deze sfeer. De kritische verhalenverteller in mijn hoofd probeert de overgave in mij ergens nog tegen te houden, probeert terrein te winnen door gedachten als;  ‘hé, je gelooft toch niet echt dat er engelen zijn hè?’”

“Aangekomen bij Nicolette voelt het warm en fijn, vredig en liefdevol.
Mijn ziel – mijn Lilith – voelt zich helemaal thuis. En hoe levendig en vol verhalen ik kan zijn, ik voelde op dat moment vooral een vredige rust in mij aanwezig zijn. Wow…wat een fijn gevoel! Mijn Lilith en ik beginnen elkaar makkelijker te ontmoeten!

Na een fijne maaltijd gaan we naar boven, naar de meditatieruimte. Ik ben iemand die het leven heel bewust beleeft.
En ik ben iemand die vanuit mijn beleving graag puur en open wil zijn. Dit sensitieve gevoel maakt mij ook kwetsbaar op aarde, als ik die reactie van een ander heel belangrijk maak. Is dit de reden waarom ik spiritualiteit nooit zo de ruimte gaf?

Nicolette heeft een prachtige meditatie en een mooi ritueel voorbereid en vraagt ons tijdens de meditatie te luisteren naar de naam van onze beschermengel.
Mijn Lilithenergie voelt zich heerlijk in deze sfeer. De kritische verhalenverteller in mijn hoofd probeert de overgave in mij ergens nog tegen te houden, probeert terrein te winnen door gedachten als;  ‘hé, je gelooft toch niet echt dat er engelen zijn hè?’”

“Dit Lilithjaar maakt nu al een interessant proces in mijn los…
blijf ik diegene die ‘hard werkend’ voor ieder dat hemelse gevoel op aarde probeert te creëren, door veel op mijn schouders te nemen en hierdoor zelfs soms onbewust in de ruimte van die ander te stappen? Blijf ik in veelheid leven en neem ik de chaos die ik hiermee voor mij zelf creëren kan voor lief? De prikkels in mijn lijf als normaal?

Of ben ik degene die steeds meer ruimte gaat voelen, rust ervaart en hierdoor volledig in haar eigen energie afgestemd is op het licht in en om mij heen? Ben ik de persoon die zich geïnspireerd voelt en met weinig woorden en een warme energie anderen inspireren kan? Die puur door volledig aanwezig te zijn een ander zelf in beweging brengt om het paradijsgevoel op aarde te ontdekken?!

Tijdens mijn meditatie geef ik mij over…ik luister naar het verhaal van Nicolette en ga nieuwsgierig voelen of ik de naam van mijn Engel kan horen. Nog voor de verhalenverteller in mijn hoofd iets kan zeggen hoor ik helder de naam; “Annastacia….zeg maar Anna…”, wow… magisch…is dit echt?

Je begrijpt… mijn verhalenverteller gaat direct aan. Bedenk je dit nu zelf? Is dit nu waar? En mijn innerlijk weten voelt dat het waar is. Dit is precies het kruispunt waar ik vanuit mijn beleving sta. Durf ik vanuit volledig vertrouwen en overgave mij open te stellen aan het universum. Durf ik vanuit die signalen mijn flow te volgen, nieuwsgierig te zijn naar mijn stappen?

Gaat de veelheid die ik zo voelen kan dan over in ruimte en rust?”

“Na de meditatie mogen we schrijven met onze pen in handen van onze engel. En waar ik altijd een stroom aan woorden binnen krijg blijft het nu stil….heel stil… Tranen vloeien over mijn wang… Het voelt alsof Anna mij bevestigt dat ik veel stiller mag zijn, dat ik vertrouwen mag en dat het universum mij helpen zal… als ik stil genoeg durf te zijn om de signalen te horen, te zien dan kan ik het beleven!

Anna… ik geloof het… ze is er echt!

Namaste!

PS: Een week later loop ik vanuit mijn Lilith energie in flow rustig door de stad. Ik doe kerstinkopen en zoek nog een cadeau voor Liv. Ik word naar een boekenzaak getrokken, loop rond en mijn oog valt op een boek; “Bram en zijn beschermengel” .
Mijn hand pakt het boek, ik sla de bladzijde open en vraag mezelf af of dit een leuk cadeau voor Liv is. Dan lees ik de eerste zin; “de beschermengel van Bram heet… Lot!” Ja, dit boek is voor Liv!

Dank je wel Nicolette dat jij jouw verbinding met het universum zo helder naar buiten brengt.

Dank je wel Elle dat jij de Lilith in mij laat ontwaken!”

Dagboek 1: Het Lilithweekend

Nicoline Dagboek 1: Het LilithweekendNicoline: "In gedachten ga ik terug naar november… het eerste Lilithweekend … wow… het raakt me nog in diepe verwondering als ik er aan terug denk… Met 5 vrouwen 48 uur samen zijn, in een lichte wereld waar ieder al het moois dat...

“Ze is er echt…!” – Nicoline over de tweede Lilith dag

"Ze is er echt...!" - Nicoline over de tweede Lilith dag "Nicoline: "Ik neem je graag mee in onze 2e Lilithdag. Deze dag bestond uit een middag en avond bij Nicolette van Nieuwenhuizen. Een adventsbijeenkomst in licht en liefde. Mijn innerlijk weten, mijn ziel gaat...

“Ik ben onderweg…” – derde Lilith dag

"Ik ben onderweg..." - derde Lilith dagNicoline: "Het is maandag 4 januari 2021…ik heb een creatie dag voor mij zelf gepland om mij voor te bereiden op onze 3e Lilithdag van dit jaar. We hebben dit keer van Elle de opdracht gekregen om onze agenda van heel 2020 eens...

“Wat is je huid mooi” – vierde Lilith dag

"Wat is je huid mooi!" - vierde Lilith dagHet is zaterdag. Ik voel de ogen van diegene die naast me zit prikken in mijn gezicht. Waar kijkt ze naar? Dan hoor ik haar zeggen: “wat is je huid mooi!” Ik lach en kijk haar met een glundering aan! “Dank je en ja hè”, zeg ik...

“Het hart op tafel” – Lilith 2-daagse

"Het hart op tafel" - Lilith 2-daagseOnze Lilith 2-daagse over 'onze blauwdruk' was aan het water, twee dagen in een soort cocon, zonder ruis vanuit de buitenwereld. Stilte om samen de diepte in te duiken, om van ingewikkelde stof sterrenstof te maken. Er lag nog zo...